8 månader & 26 dagar

Idag har Maja varit lika länge utanför magen som hon var i magen, alltså 8 månader och 26 dagar, eftersom hon kom 5 dagar för tidigt. Det känns som nyss men samtidigt så längesen, tiden går verkligen fort med småbarn.  Jag tycker det var mysigt att ha en gravidmage, i början overkligt, sen kände jag mig väldigt beskyddande, var rädd att ramla och skada lilla livet i magen. Super mysigt att  ha magen som ett bord när den var stor nog.  Det var så spännande när jag började känna rörelser från Maja, att hon levde sitt lilla liv därinne innan hon var redo att komma ut 5 juli 2016. Och nu har det gått lika långt tid som hon varit ute i den stora världen, som hon inte hunnit uppleva så mycket mer än våran lägenhet och Luleå stad. 
 
Dagen innan Maja föddes 4/5-16, ni ser hur mycket magen hade sjunkt ner. Då visste vi att det snart var dags!! Och Maja idag från promenaden, så nöjd över att vi bytt till sittdelen. 
 

Sittdel

Nu har vi bytt till sittdelen på barnvagnen, eller det var snarare i tisdags, den känns lite smidigare och eftersom Maja är så nyfiken och ofta vill sitta upp när hon är vaken så passar det utmärkt att ha sittdel istället för liggdel. Känns som att hon börjar bli stor nu, tänk när hon var någon månad gammal och knappt tog någon plats i liggdelen. Nu på slutet kändes det trångt för att hon blivit så lång, stora tjejen som snart blir 9 månader. 
 
 

Barnvagnsbio

Idag var Maja på bio för första gången och det var med Theodor och Pauline på barnvagnsbio. Det innebär att det är lite lägre ljud och inte helt släckt. Vi såg på Skönheten & Odjuret , den nya som Emma Watson spelar Belle, och den var jättebra, en spännande, romantiskt och lättsam film med ett viktigt budskap, att inte döma någon för deras utseende. Barnen lekte och kröp omkring på golvet, det var lite roligare än att titta på själva filmen, men dom höll sig vakna hela filmen och var så duktiga bägge två. Himla mysigt såhär mitt i veckan!