Kycklinggratäng

Igår lagade jag och Marcus en kycklinggratäng som vi kombinerade ihop själva, den blev jättegod och därför vill jag dela med mig av receptet. 
 
6-8 portioner
Ingredienser:
 
1 kg kycklingfilé
1 gul lök
250 gr broccoli
1 burk skivad ananas
7 dl grädde
1 burk Zetas plommontomater
1 skvätt het chilisås
Sambal oelek
1 vitlöksklyfta
200gr riven ost (präst eller annan med mycket smak)
Honung
 
Salt 
Svartpeppar
Oregano 
Timjan
Citronpeppar
Curry
 
Gör så här:
Sätt på ugnen på 225 grader.
Skär kycklingen i avlånga bitar, som ni ser på bild 1 är bitarna lite större och det resulterade i att kycklingen blev väldigt saftig. Stek kycklingbitarna och krydda med salt, svartpeppar, citronpeppar, curry och timjan. Skiva löken smått och fräs med kycklingen, men inte så den blir för mjuk. Medan kycklingen steks, koka broccolin. 
 
Blanda sedan grädde, plommontomater, sambal oelek, het chilisås, 1 pressad vitlöksklyfta och krydda med salt, svartpeppar, oregano och timjan. Vispa sedan i ungefär 5 minuter så att allt blandas ihop och blir lite tjockare.
 
Lägg ner kycklingen i botten på en ugnssäker form, lägg broccolin runt kanterna och ananasen på. Riv osten och strö ut ett lager ovanpå. Häll sedan över blandningen och toppa med resten av den rivna osten,ringla flytande honung på och krydda med lite svartpeppar. Sätt in i mitten av ugnen i ca 25 minuter. 
 
Servera gärna med ris och skivad banan till. 
 
 
 
 

Kommentera här: